0

SUSRETI-PAVLE STANIŠIĆ

Posted by mrkaen002 on 16:45 in
Dragi prijatelji ovog bloga i ostali posjetioci ovih stranica, , kao što se vidi iz fotosa kojim vam se javljam, sve prolazi. Tako je prošao i odmor autora bloga. A u međuvremenu desile su se neke okolnosti koje bismo inače zabilježili.
U prethodnim postovima mogli ste vidjeti da je na tekst Božidara Stanišića reagovala Fausta Marianović, kojoj je on odgovorio, a i mi smo se malo umiješali (radi demokratije). I to smo objavili. Ali, desilo se i drugo čudo. Pojavili su se ovdje oboje, prvo Fausta, a nekon nekoliko dana i Božidar. Ne, nisu ovdje stigli radi tih reagovanja nego da se vidimo, da sagledamo šta je nakon ratova i drugih nepogoda preostalo u književnom vrtu kojeg smo nekad ovdje uzgajali.
Iza njihovih posjeta ostale su nam dvije knjige. Jedna na švedskom (Fausta Marianović, Sista kulan sparar jag at grannen) i druga dvojezična, na našem i italijanskom, (Božidar Stanišić, La chiave nella mano - Ključ na dlanu). Obje knjige su objavljene kod vrlo uglednih izdavača u tim zemljama.
I da bismo objasnili šta smo vidjeli u vrtu kojeg smo ovdje uzgajali, navešćemo stih Božidara Stanišića iz ove knjige i istoimene pjesme:
... Mir onima koji se sjećaju.
Bože, šta još čeka gradove svijeta, i duše u njima?

IZVOR:Blog Pavle Stanišić

0 Comments

Objavi komentar

Copyright © 2019 Zabava za obitelj All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.